Over Marcia Korenhof

Tien jaar geleden werd ik in Canada verliefd op aromatherapie. In de adembenemende natuur vond ik kleine bergwinkeltjes vol heerlijke geurende oliën en huidproducten gebaseerd op aromatherapie. Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel. Een paar maanden later besloot ik mijn marketingjob op te zeggen en een opleiding voor aromatherapeut te gaan volgen. Ik kreeg de smaak flink te pakken en startte in 2006 mijn eigen kinderpraktijk.

Mijn ouders woonden in Amerika en daar specialiseerde ik mij verder in aromatherapie voor baby’s en kinderen. In 2008 kreeg yoga mijn interesse dus volgde ik een docentenopleiding Peuter, Kleuter & Kinderyoga. Ik gaf met veel plezier yogales aan kinderen, ouders en op kinderdagverblijven en deed veel ervaring op in mijn eigen kinderpraktijk. Met aromatherapie voor de kinderopvang ben ik in 2009 gestart.

Door mijn liefde voor Azië, werd ik geïnspireerd om mezelf verder te ontwikkelen. In mijn vak maak ik een combinatie van Oosterse en Westerse gezondheid: body, mind & soul. Zo zie ik bijvoorbeeld bij kinderen met buikpijn dat er vaak een emotionele oorzaak (spanning) aan ten grondslag ligt. Maar ook huidproblemen zoals eczeem en acné kunnen vaak verholpen worden met aromatherapie en voeding. In 2015 schreef ik mijn eerste boek over kinderkwaaltjes en aromatherapie, Mama’s Toverboek.

En in het najaar 2018 gaat de Aromatherapie Academie online. Aromatherapie staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Daarom wil ik graag ieder kinderdagverblijf de magie van aromatherapie laten ontdekken!

Ben jij benieuwd naar aromatherapie voor jouw kinderdagverblijf?

Wil jij weten hoe je aromatherapie kunt toepassen in jouw kinderdagverblijf voor ontspanning, om beter te slapen, tegen nare luchtjes of voor een prettige sfeer?