Aromablend Mindful Kids bevat etherische oliën zoals citroen, pepermunt en rozemarijn. Etherische oliën “Citroen en Rozemarijn” zijn fantastische hulpmiddelen voor kinderen of studenten die zich op school of tijdens hun studie niet voldoende kunnen concentreren of enorm piekeren. Zoals Shakespeare in de jaren 1600 schreef: “Er is rozemarijn, dat is ter herinnering.”

Uit onderzoek aan de Northumbria University in het Verenigd Koninkrijk bleek dat het inademen van de essentiële olie rozemarijn zowel de snelheid als de nauwkeurigheid van veeleisende mentale taken verbeterden en de geheugentests met meer dan tien procent verhoogde. Tevens was na inhalatie de 1,8-cineol uit rozemarijn meetbaar in het bloed. 1,8-cineol, een verbinding die wordt aangetroffen in de etherische olie van rozemarijn, heeft eerder aangetoond te werken op de biochemische systemen die het geheugen ondersteunen.

In Japan heeft de Takasago Corporation onderzoek gedaan naar het effect van geuren op de nauwkeurigheid van typisten. Citroen heeft een kalmerend en verhelderend effect, bevordert de concentratie en verhoogt het energiegehalte. Maar liefst 54% van de deelnemende typisten maakten minder tikfouten toen ze de geur van citroen konden ruiken.

Benodigheden: een aromalamp of aromadiffuser en de aromablend. Vul de aromalamp met water en voeg 5 tot 10 druppels Mindful Kids toe en zet de aromalamp op het bureau van je kind tijdens huiswerk maken/studeren, in de klas of in je huiswerkinstituut.