I.v.m. vakantie zijn wij gesloten t/m 23 augustus advies@aromakids.nl

Als wijnliefhebber, vergelijk ik etherische olie vaak met wijn. De chemische verbindingen van een plant zijn complex, en variëren per plant en per oogst. Afhankelijk van de grond waar de plant op groeit, de zon en de regen en de specifieke soort is elke olie uniek in samenstelling. Net zoals wijn, verschilt de oogst en de smaak elk jaar, ook al is het afkomstig van dezelfde wijngaard en dezelfde druif. En zoals je veel kwaliteitsverschillen in wijn hebt, geldt dat ook voor etherische oliën.

Sinds 2018 zijn de citrusoliën zoals sinaasappel, citroen, limoen en bergamot in onze aromablends biologisch. Omdat deze specifieke etherische oliën worden gewonnen uit de schil door middel van koude persing, kunnen deze bestrijdingsmiddelen bevatten. Biologische etherische oliën zijn duurder maar dan heb je wel de beste kwaliteit. Ik ben moeder van vier kinderen, wil het beste voor mijn kinderen en ook voor jullie kinderen!

PS: als je in Italië op vakantie bent en je houdt van goede rode wijn, dan zijn de wijnhuizen in Alba in Piemonte echt een tip. Nebbiolo is een blauwe druif die voornamelijk groeit in de Italiaanse streek Piemonte. Dit is de druif van de Barolo wijnen. My favorite!