Meer rust en focus op school of in het huiswerkinstituut?

Met aromatherapie kun je het volgende bereiken:

  • Een vertrouwde geur die kinderen kunnen herkennen
  • Een rustgevende sfeer creeëren om te werken 
  • Focus en concentratie in de klas verbeteren
  • De luchtkwaliteit verbeteren
  • Ondersteunen in perioden van griep en verkoudheid

Speciaal voor op de basisschool en het huiswerkinstituut hebben we een aromablend ontwikkeld met etherische oliën die de concentratie verlengen en het geheugen versterken. Aromablend Mindful Kids bevat etherische oliën zoals citroen, pepermunt en rozemarijn. We zullen je uitleggen waarom deze geuren zo goed zijn voor de concentratie. En als je wilt weten hoe je ruikt met je hersenen, lees dan even de homepage. 

Wetenschappelijk onderzoek

Zoals Shakespeare in de jaren 1600 schreef: “Er is rozemarijn, dat is ter herinnering.” Uit onderzoek aan de Northumbria University in het Verenigd Koninkrijk bleek dat het inademen van de essentiële olie rozemarijn zowel de snelheid als de nauwkeurigheid van veeleisende mentale taken verbeterden en de geheugentests met meer dan tien procent verhoogde. Tevens was na inhalatie de 1,8-cineol uit rozemarijn meetbaar in het bloed. 1,8-cineol, een verbinding die wordt aangetroffen in de etherische olie van rozemarijn, heeft eerder aangetoond te werken op de biochemische systemen die het geheugen ondersteunen. Het wordt ook gevonden in andere planten (bijv. Eucalyptus) maar zonder dezelfde geheugenversterkende effecten.

In Japan heeft de Takasago Corporation onderzoek gedaan naar het effect van geuren op de nauwkeurigheid van typisten. Citroen heeft een kalmerend en verhelderend effect, bevordert de concentratie en verhoogt het energiegehalte. Maar liefst 54% van de deelnemende typisten maakten minder tikfouten toen ze de geur van citroen konden ruiken.

Minder luchtwegklachten met aromatherapie

Een extra kadootje is dat veel etherische oliën zoals citroen, pepermunt, eucalyptus een antiseptische of antibacteriële werking hebben. Verkoudheid is een vervelende kwaal die met name in de koudere maanden de kop op steekt. Een verstopte neus en slijm in de luchtwegen zorgen ervoor dat we niet lekker door kunnen ademen. Een bonzend hoofd en druk op de bijholtes daarbij maken dat we ons bij een stevige verkoudheid flink beroerd kunnen voelen. Aromatherapie kan goed helpen bij luchtwegproblemen. 

Rust en ontspanning in de klas

Wil je meer rust en ontspanning in de klas creëren? Kies dan onze Aromablend Lounge Kids of Relax Kids. 

Niet alleen voor leerlingen, ook voor leraren

Uit een onderzoek in Azië onder 54 basisschoolleraren bleek dat het verdampen van etherische olie “Bergamot” significante verlagingen in bloeddruk en hartfrequentie gaf. Bergamot is een etherische olie, gewonnen uit een Italiaans vruchtje en heeft een ontspannende, angstverlichtende werking. Bergamot kan verlichten bij burn out en depressie en vind je in onze Aromablend Lounge Kids. 

Geuradvies nodig?

De makkelijkste manier is om een aromalamp in de klas te plaatsen. Die vul je met water en daaraan voeg je etherische olie toe bijvoorbeeld Focus Kids of Relax Kids. De aromalamp is tevens een luchtbevochtiger wat de luchtkwaliteit ten goede komt. Aromalampen en etherische oliën vind je in de webshop. Wil je een gratis adviesgesprek? Neem contact met ons op.