Rust, ontspanning en heerlijke geuren in de kinderopvang

  • Wil je meer rust creëren op de groepen?
  • Heb je last van luierluchtjes?
  • Of slecht slapende kinderen?
  • Of onrustige en huilende baby’s?
  • Of wil je heerlijke natuurlijke geuren in je kinderdagverblijf?

Aromatherapie is een vorm van complementaire zorg en maakt gebruikt van 100% natuurlijk extracten uit bloemen, planten, vruchten, kruiden en specerijen. Deze extracten worden etherische oliën genoemd en kunnen worden verneveld en hebben een positieve bijdrage op onze emoties. Voor kinderen die gespannen zijn, moeite hebben met slapen, druk zijn of verlatingsangst hebben. Maar etherische oliën helpen ook nare luierluchtjes te verdrijven en een fijne, welkome sfeer te creëren voor kinderen en ouders. 

Aromatherapie werkt heel simpel. Alles wat je nodig hebt, is een aromalamp en een flesje etherische olie. Je vult de aromalamp met water en voegt een paar druppels etherische olie toe. De aromalamp werkt op ultrasoontechnologie en verspreidt een koude nevel. Het apparaat is in te stellen op 60, 90 of 120 minuten en gaat vanzelf uit. 

Masterclass of kinderworkshop

Masterclass voor pedagogisch medewerkers
We hebben een hele leuke interactieve masterclass, perfect voor de pedagogisch medewerk(st)ers om kennis te maken met aromatherapie en etherische oliën. Tijdens de masterclass leer je veilig werken met aromatherapie op de groepen, leer je veel over geuren en uiteindelijk leren we je mengen en mixen volgens de parfumregels zodat je je eigen parfum (of aromablend) kan maken. Je weet welke geuren bij elkaar passen en welke niet. En we leren je ook nog een stukje over geurtypes (bloementype, kruidentype, specerijentype, houttype, fruittype).

Workshop voor kinderen
Voor kinderen kunnen we op lokatie een leuke parfumworkshop organiseren. We doen geur-en zintuigspelletjes en een geurenquiz met de kinderen. Uiteindelijk maken de kinderen hun eigen 100% natuurlijke glitterparfum op basis van aromatherapie en versieren hun parfumflesje. Deze parfumworkshop is geschikt vanaf 7 jaar.

Heb je interesse in een masterclass of workshop? Neem dan contact op voor een offerte.

Gratis geuradvies!

  1. Ben je werkzaam in een kinderdagverblijf, kinderkliniek of kinderpraktijk?
  2. En heb je interesse in aromatherapie?

Als jij op deze twee vragen “ja” kan antwoorden plan dan jouw gratis adviesgesprek waarin we samen gaan bespreken hoe je aromatherapie kunnen inzetten, welk doel je wilt bereiken en welke etherische oliën hier het beste bij passen.