Logo natuurljk aromakidsAromatherapie in de kinderopvang

  • Wil je meer rust creëren op de groepen?
  • Heb je last van luierluchtjes?
  • Of slecht slapende kinderen?
  • Of onrustige en huilende baby’s?
  • Of wil je heerlijke natuurlijke geuren in je kinderdagverblijf?

Baby’s en kinderen hebben een zeer gevoelige reukzin. Baby’s van 6 weken oud kunnen hun moeder herkennen aan de geur. De geur is de eerste geheime liefdesband in ons leven, het verbindt moeder en kind op wonderbaarlijke wijze. Geuren voeden ons op en leren ons over onze omgeving: aangename dingen en onaangename dingen, gevaarlijke en prettige zaken worden als geurherinneringen in onze hersenen opgeslagen. Wist je dat de periode vanaf de geboorte totdat een kind zes jaar wordt, de belangrijkste periode is om een geheugen voor geuren op te bouwen?

Bepaalde geuren zijn in staat om onze stemmingen te verbeteren en ons humeur een boost geven. Denk maar eens aan de geur van verse bloemen, appeltaart, sauna, schoon wasgoed. Maar geuren kunnen ook meteen een gevoel oproepen en een lichamelijke reactie geven, zonder dat we ons er bewust van zijn. Ons hart kan sneller gaan kloppen of we kunnen klamme handen krijgen, bijvoorbeeld bij een steriele, klinische geur. Maar geuren worden ook al heel lang gebruikt om gedrag te beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld in geurmarketing. Marketing met geuren wordt dan ook gezien als hét nieuwe middel om een emotionele binding met de klant te krijgen. Het is juist die emotionele binding die zo waardevol is in een sterk concurrentiele markt. Je wilt jouw klanten ofwel de ouders een welkom gevoel geven toch? 

Voordelen van aromatherapie

Minder onrust

In stressvolle situaties zorgen warme of bloemige geuren zoals lavendel en sinaasappel voor aangename en rustige gevoelens. Dit effect is wetenschappelijk bewezen. Met behulp van geur kun je meer rust op de groepen en een fijne ontspannen sfeer creëren .

Geen luierluchtjes meer

In kinderdagverblijven kunnen vaak nare luchtjes hangen die je zelf niet meer ruikt. Door aromatherapie te gebruiken, vervangen we de vieze luierluchtjes door aangename geuren, op een 100% natuurlijke manier. En dat geeft je klanten een professioneel gevoel!

Een frisse uitstraling

Klanten waarderen jouw kinderopvang beter als het geweldig ruikt. Het straalt letterlijk kwaliteit uit, zoals ook wetenschappelijk is bewezen. Met de kracht van geur verbeter je meteen jouw bedrijfsimago en geef je de ouders een warm en welkom gevoel. 

Gratis geuradvies!

  1. Ben je werkzaam in de kinderopvang?
  2. En heb je interesse in geuren en aromatherapie?

Als jij op deze twee vragen “ja” kan antwoorden plan dan jouw gratis adviesgesprek waarin we samen gaan bespreken hoe je aromatherapie kunnen inzetten, welk doel je wilt bereiken en welke etherische oliën hier het beste bij passen.

In de media