Ontspannen in de wachtkamer van de verloskundigenpraktijk

Stress, angst en postnatale depressie zijn de veel voorkomende problemen bij zwangere vrouwen. Een aromalamp of diffuser in de wachtkamer geeft een ontspannen sfeer, maar ook tijdens het spreekuur. Onze Aromatherapeut, Marcia Korenhof, heeft heerlijke rustgevende en ontspannende etherische oliën gemengd speciaal voor zwangeren. Tijdens de zwangerschap zijn vrouwen extra gevoelig voor geuren, dus het is belangrijk dat ze lekker gevonden worden.

Zachte en kalmerende etherische oliën zoals bergamot, geranium, mandarijn, neroli, petitgrain, sandelhout en wierook kunnen prima gebruikt worden tijdens de zwangerschap. Aromatherapie kan stress en angst verminderen en de bevalling versnellen. Door een massage worden vrouwen rustiger en stimuleer je het lichaam om endorfinen aan te maken die een positief effect hebben op de weeën en de pijnervaring. Vrouwen die tijdens hun bevalling worden gemasseerd ervaren minder pijn en bevallen vaak sneller. Het gebruik van etherische olie kan het effect van de massage versterken.

Zwangerschapskwaaltjes verlichten op een natuurlijke manier

Aromatherapie kan zwangerschapskwaaltjes zoals vermoeidheid, misselijkheid, hoofdpijn, slapeloosheid, emotionele onbalans, jeuk, stress, angst, aambeien, rugpijn, verkoudheid en griep op een 100% natuurlijk manier verlichten. Marcia was in 2006 zwanger van haar derde kindje tijdens haar opleiding voor Aromatherapeut. Ze is gedurende negen maanden veel gemasseerd met etherische oliën, had een heerlijke ontspannen zwangerschap, weinig last gehad van zwangerschapskwaaltjes met een gezonde zoon van 4500 gram als resultaat.

Vind je het leuk om meer te leren over de werking van etherische oliën bij zwangerschapsklachten, bevalling en kraamtijd? Boek dan een Masterclass voor jezelf en je collega’s in de verloskundigenpraktijk. 

Masterclass " Aromatherapie & Zwangerschap"

Ben je verloskundige en heb je interesse in aromatherapie? Maak dan een vrijblijvende afspraak over aromatherapie in jouw verloskundigenpraktijk. 

Of boek een Masterclass “Aromatherapie & Zwangerschap” voor jezelf of samen met collega’s. Dit kan in-company of op onze trainingslocatie in Hilversum.