Gratis adviesgesprek

Ik help bedrijven, klinieken en praktijken gericht op baby’s, kinderen en zwangere vrouwen om stress, angst, onrust en andere ongemakken te verlichten en leer ze werken met aromatherapie als complementaire zorg.

Wil jij weten wat aromatherapie voor jouw kinderdagverblijf, verloskundigenpraktijk, kraamzorgbureau, kinderpraktijk of kinderkliniek kan betekenen?

Natuurlijke geuren op basis van aromatherapie

Etherische oliën zijn 100% natuurlijke extracten uit bloemen, planten, vruchten en bomen en vormen de essentie van de plant. Iedere etherische olie heeft zijn eigen geur en werking op emotioneel niveau. Zo werkt lavendel ontspannend en bevordert een goede nachtrust, helpt citroen kinderen beter te concentreren op school en kan ylang ylang angsten verlichten. 

Ik heb 12 jaar ervaring op het gebied van aromatherapie, met als specialisatie baby’s, kinderen en zwangeren. Met deze kennis heb ik 8 unieke geuren gecreëert op basis van etherische oliën voor emoties zoals angst, stress, onrust, slaapproblemen, concentratieproblemen en nare luier- of ziekenhuisluchtjes. Daarnaast geef ik geuradvies en masterclasses aromatherapie aan kinderdagverblijven, medische praktijken en klinieken en verloskundigenpraktijken. 

De chemie van aromatherapie

Waarom heeft lavendel een ontspannende werking? Waarom heeft kamille een ontstekingremmende werking? En hoezo werkt rozemarijn verkwikkend? Etherische oliën bestaan van nature uit verschillende componenten en bestanddelen. Zo bevatten etherische oliën o.a. terpenen, alcoholen, ketonen, esters en aldehyden. We noemen dat de chemie van aromatherapie. Als je weet welke bestanddelen in een etherische olie zitten, begrijp je waarom een bepaalde etherische olie een rustgevend, verkwikkend, antiseptisch, verkoelend, ontstekingsremmend of krampstillend effect heeft. 

Lavendel

Zoals je kunt zien bevat de etherische olie veel esters. Esters zitten vooral in bloemige essentiële oliën en hebben een verzachtende, ontspannende, harmoniserende en krampstillende werking. Ze zijn zacht en vriendelijk in het gebruik. Alcoholen staan bekend om hun antiseptische, antivirale en vaak ontspannende werking. Ook bevorderen ze de nachtrust. Ze zijn niet giftig en zijn superzacht op de huid. 

Rozemarijn

De etherische olie Rozemarijn bevat zoals je ziet oxiden en monoterpenen. Oxiden geven een antiseptische werking aan de etherische olie. Monoterpenen hebben een verkwikkende werking. Ze werken op het hoofd, verbeteren de concentratie. Ze zijn algemeen tonisch (doorbloedend) en stimulerend, vooral op het sympathische zenuwstelsel.

 

 

Bron: Dropsmith